ABOUT

Nick Renzo Garcia (1993) is in 2020 afgestudeerd aan de acteursopleiding van de toneelacademie Maastricht. Tijdens zijn opleiding liep hij stage bij o.a. het Nationale Theater. Maakte een eigen productie bij Toneelgroep Oostpool (The Making Of) en speelde in België bij theatergezelschappen: SKaGeN, De Roovers en De NWE tijd. Ook deed hij een mini tour door Nederland met zijn eigen muzikale solo-voorstelling: Troubadour. Een voorstelling over opgroeien in Nederland met een Franse moeder en een vader uit Curaçao. Over wat het betekent ‘Nederlander’ te zijn.

Momenteel speelt hij in de Leedvermaak trilogie bij het Nationale Theater (Regie: Eric de Vroedt) en is hij zichtbaar in 'Met de wind mee' (14+) een eigen productie in samenwerking met Toneelgroep JongHart, over de bespreekbaarheid van depressie.

 

Vanaf september (22') is hij te zien in Zwartkijker, een eigen productie i.s.m. o.t. Rotterdam en Theater Walhalla (Regie: Mirjam Koen). Een voorstelling over een vluchteling die zichzelf terugvindt in de ogen van een blinde paaldanseres. 

 In het seizoen 23'/24' sluit hij zich aan bij Toneelgroep Maastricht waar hij meespeelt in De Kersentuin (Regie: Michel Sluysmans)

Naast zijn theaterwerkzaamheden hoopt hij zich vooral verder te ontwikkelen in film/televisie werk de komende periode. 

CONTACT: nick-garcia@hotmail.com

Nick Renzo Garcia (Full body).jpg